Levenskunst | Hennita Jaspers


Reacties

AFSCHEID

Op 24 augustus 2015 is mijn oom overleden. Hij heeft de laatste maanden van zijn leven doorgebracht in Joachim en Anna. Via Joachim kwamen wij in contact met Hennita Jaspers. Zij kwam voor een persoonlijk gesprek bij mijn tante thuis. We voelden elkaar meteen aan en al snel was de juiste toon voor de afscheidsbijeenkomst gevonden. Onze wens was een traditionele viering met een persoonlijke touch (lezing en dankwoord door onszelf) in de prachtige kapel van Joachim en Anna. Hennita leidde deze bijeenkomst op een rustige en prettige manier. Ze juichte het toe toen we zeiden dat we de pet van mijn oom als symbool op de kist wilden leggen. Tijdens het gesprek kwam het kompas, dat mijn oom en tante tijdens wandelingen meenamen, ter sprake. Hennita vroeg het ons mee te nemen en zij heeft haar woordje in de kapel erop afgestemd. Het was heel persoonlijk en mijn tante herkende mijn oom er helemaal in.

Onze tweede wens was om de afscheidsbijeenkomst in het crematorium geheel zelf in te vullen. Daarvoor kregen we alle gelegenheid. We wisselden vooraf al onze teksten met elkaar uit zodat er geen gebeurtenissen uit het leven van mijn oom en tante dubbel verteld werden. In het crematorium kondigde Hennita de sprekers aan. Ze heeft onze wens duidelijk gerespecteerd waardoor het echt ons persoonlijke afscheid van onze dierbare is geworden. We kijken er met een warm en tevreden gevoel op terug.

Bedankt Hennita!

Marianne

Januari 2016
Onze moeder is januari jl. overleden en Hennita heeft deze dienst voorgedragen.
Ze was zeer betrokken bij de voorbereidingen en de viering.
Ze kon zich volledig in het gezin inleven en precies verwoorden wat wij bedoelden.
De dienst werd muzikaal begeleid door Ger Keijzers die Hennita aanbevolen had.
Ze was een hele steun in deze moeilijke dagen voor onze familie.

Hennita bedankt voor dit mooie afscheid en je inzet.

 Reactie van Riet, Anja, Frits en Rob.
 

 

Eind mei 2016 overleed op 82-jarige leeftijd een huisgenoot van Turkse komaf, die al meer dan 50 jaar bij ons woonde. Op zijn eigen verzoek is hij op 1 juni 2016 gecremeerd. Ofschoon hij niet praktiserend moslim was, stonden wij voor een zware opgave om voor deze voor ons bijzondere persoon een waardige afscheidsdienst te regelen. Via de verzekeringsmaatschappij kwamen wij in contact met Hennita. Wij hebben een heel prettig “intake-gesprek” met Hennita gehad, waarin zij ook aangaf dat deze dienst voor haar een aparte opgave zou zijn. In een zeer open en enthousiasmerende sfeer heeft Hennita ons daarbij geholpen. Zij heeft ons zelfs Turkse muziek aangeraden.

 In goede harmonie met Hennita zijn wij uiteindelijk tot een definitief programma van de afscheidsdienst gekomen. Hierbij stond zij open voor suggesties van onze kant.

 Hennita heeft de afscheidsdienst op een prettige innemende manier geleid. Vele aanwezigen hebben bij ons na afloop geïnformeerd naar haar. Blijkbaar is ons gevoel bij Hennita ook zo overgekomen op de andere aanwezigen.

 Hennita bedankt en chapeau.

 Namens de familie Van Driel

 Fred van Driel 


 

Hallo Hennita,

 Als eerste willen we je nogmaals bedanken voor het begeleiden van de uitvaart op 21 februari 2017.

 We hebben het allemaal als zeer prettig ervaren hoe jij naar ons geluisterd hebt. De levensloop was mooi verwoord en sloot mooi op elkaar aan.

 Het vertalen van de song teksten was super daar hadden wij geen weet van.

 Het van tevoren door lezen van de tekst is door ons goed bevallen. Dit gaf ook rust.

 Mvg Ronald